Uitleg AHT Amorfe infrarood verwarmingsmatten voor bijna elke type vloer

Veel verwarmingssystemen krijgen tegenwoordig de naam infrarood vloerverwarming. Veel systemen werken echter totaal anders. En die systemen worden wel met elkaar vergeleken alsof het dezelfde systemen zijn.

Amorfe infrarood vloerverwarming van AHT is uniek. Wij gebruiken amorfe metaal als basis voor het verwarmen.

WAT IS AMORFE METAAL

Amorfe metaal bestaat al heel lang. Diverse soorten metaal worden gesmolten en bij elkaar gevoegd. Vervolgens wordt dit metaal gegoten op een ijskoude draaiende schijf. Hierdoor ontstaat een metalen lint. Omdat dit metaal zo snel is afgekoeld, ontstaat een metaal dat we niet vaak tegenkomen. De moleculen in het metaal hebben niet genoeg tijd gekregen om terug te keren naar hun normale positie. Hierdoor is een metaal ontstaan met een verwarde amorfe structuur.

WAAROM IS AMORFE METAAL ZO GESCHIKT VOOR VERWARMING?

Amorfe metaal heeft zeer goede thermische eigenschappen. Het wordt al tientallen jaren gebruikt om ruimteschepen en vliegtuigen te koelen. Het produceren van amorfe metaal was gigantisch duur. Daarom was het niet geschikt als massaproduct.

De ontwikkeling naar dit metaal is uiteraard wel doorgegaan. Tegenwoordig is het produceren van amorfe metaal betaalbaar geworden.

Wetenschappers zijn erg blij met deze ontwikkeling. Amorfe metaal kan nu worden toegepast in professionele producten voor consumenten. En dat is een enorme stap vooruit.

 

De AHT amorfe infrarood vloerverwarmingsmatten kunnen onder diverse ondervloeren gelegd worden zoals laminaat, PVC, parket, gietvloeren etc.

Wij gaan altijd van een berekening van de ruimte van 80% / 90% van de vloeroppervlakte.
Wij hebben de matten in verschillende lengtes. Zo kunt zelf een selectie maken van de benodigde mat lengtes.

De matten worden aangesloten op een thermostaat.
Wij adviseren altijd om een goede isolatie laag onder de vloerverwarmingmatten aan te brengen zodat de warmte direct de topvloer verwarmt en niet de ondervloer, dit is een groot verschil met watergedragen vloerverwarming waarbij de cementdekvloer ook wordt opgewarmd.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

 

 

 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »