Herschel infrarood verwarming Aspect XL

0 Review(s)


€446,00 Incl. btw
€368,60 Excl. btw
Op voorraad
De Aspect XL is een energiezuinige, ruimteverwarmingsoplossing voor binnenverwarming en overdekt, beschut buitengebruik. Het is bijzonder geschikt voor die toepassingen waar een esthetisch aangename verwarmingsoplossing zonder licht de voorkeur heeft. Lees meer

 • Persoonlijk advies
 • Infrarood
 • Snelle levering
 • Veilig afrekenen
 • Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Niet tevreden? Wij lossen het op!

Informatie

De Aspect XL is een energiezuinige, ruimteverwarmingsoplossing voor binnenverwarming en overdekt, beschut buitengebruik. Het is bijzonder geschikt voor die toepassingen waar een esthetisch aangename verwarmingsoplossing zonder licht de voorkeur heeft. Receptieruimtes, winkels, hotels, kerken, restaurants, openbare zalen, overdekte patio’s of terrassen en overal binnen het publieke oog.

Met speciaal ontwikkelde keramische emitters in een hoogwaardige behuizing van geëxtrudeerd en geanodiseerd aluminium. Het baanbrekende ontwerp van de Aspect XL inclusief triple reflectoren projecteert langgolvige infraroodwarmte naar voren. Het resultaat is een hoog rendement, grote spreiding en verhoogd comfort, alles in een zeer compacte unit. Zonder licht en met een strakke zwarte behuizing en rooster presteert Aspect XL net zo goed als hij eruitziet. Andere kenmerken zijn onder meer:

Stille werking, zonder dampen – waardoor er geen gezondheids- en veiligheidsproblemen ontstaan;
Goedkopere installatie dan olie- of gasalternatieven – u heeft alleen een elektrische kabel nodig;
Geen onderhoud;
Zonering zodat warmte precies “gefocust” is waar u het wilt;
Geen rode gloed;
Lagere verbruiksniveaus.

Let op: In gebieden met luchtbeweging / wind kan de directionele ver-infraroodspreiding met 1/3 tot ½ afnemen. In deze gebieden raden we aan om op de laagste hoogte te monteren en het aantal kachels proportioneel te verhogen of voor koudere, winderige situaties, door te kiezen voor een kachel uit ons nieuwe middengolf Sunset-assortiment. Uw Herschel-dealer kan u adviseren.

Het apparaat is beschermd tegen binnendringend water (beschermingsniveau IPX4), maar wanneer het buiten wordt gebruikt, moet het in een overdekte buitenruimte worden geïnstalleerd (raadpleeg altijd de installatie-instructies).

 

Technische specificaties

Belangrijkste kenmerken

 • Tot 30% efficiënter dan kwarts- en halogeenverwarmers
 • Geen onderhoud
 • Lange levensduur – solid-state technologie zonder lampen te vervangen
 • Stijlvol uiterlijk en geavanceerd ontwerp met standaard aluminium grill
 • Vervaardigd in Europa volgens zeer hoge kwaliteit en Europese veiligheidsnormen
 • Ontworpen om mensen en gebouwen zachtjes te verwarmen zonder felle hitte en bijna geen licht
 • Voor gebruik binnen of buiten in overdekte gebieden met weinig lucht / windbeweging
 • Opwarmtijd <5 minuten
 • Verkrijgbaar in 1300 en 1950 watt.

De Herschel Aspect XL moet zich in een positie bevinden om correct en efficiënt gebruik mogelijk te maken, maar wel een die ervoor zorgt dat hete onderdelen niet per ongeluk worden aangeraakt. De aanbevolen installatiehoogte van de Aspect XL is 2,3 m tot 2,5 m (90 ”-98”) vanaf de vloer en mag in geen geval op minder dan 1,8 m van de vloer worden geïnstalleerd. In alle gevallen moet het op een hoogte worden geïnstalleerd waar het tijdens gebruik niet kan worden aangeraakt. Er moet rekening worden gehouden met tijdelijke of incidentele toevoegingen zoals podia of platforms, en de hoogte moet dienovereenkomstig worden aangepast. De Herschel Aspect XL moet stevig en permanent aan de muur worden bevestigd met de meegeleverde beugel, met de kachels onder een hoek van 60 graden ten opzichte van verticaal.

Element: 2 of 3 keramische langegolf infraroodstralers (3-10 micron)

Behuizing: behuizing van geëxtrudeerd en geanodiseerd aluminium van hoge kwaliteit

Afmetingen 1300W: 550 x 95 x 138 mm; 1950W: 800 x 95 x 138 mm

Spanning: 230 V, 50 Hz

Opwarmtijd: <5 minuten

Effectieve golfband: 3 – 10 µm

Gewicht: 3,4 kg (1300 W); 4,4 kg (1950W)

Garantie: 5 jaar, exclusief keramische elementen 12 maanden.

Bescherming: IP-classificatie IPX4

grootte: IRXL3-1950  80 x 10 cm

              IRXL2-1300 55 x 10 cm

Montage: Aanbevolen montage op 2,3-2,5 m en moet worden geïnstalleerd onder een afdekking of overkapping die minimaal 2 m uitsteekt (buitenshuis). Raadpleeg de installatie-instructies.

1300 Watt geeft een verwarmde zone van 3-6 m2 buitenshuis; 6-9m2 verwarmde zone binnenshuis.

1950 watt geeft buiten een verwarmde zone van 4,5-9 m2; 9-12m2 verwarmde zone binnenshuis.

De kachel verwarmt direct mensen en objecten binnen de verwarmde zone (let op: luchtbeweging kan de dekking van het gebied verminderen). Binnen besloten ruimtes wordt ook de thermische massa van het gebouw binnen de gehele zone verwarmd. Afhankelijk van de leeftijd / type woning, isolatieniveaus, aantal gebruikte kachels en looptijden zal dit de omgevingstemperaturen verhogen. Voor grotere commerciële projecten of waar verschillende montagehoogtes nodig zijn, raden we Herschel altijd aan om een onderzoek of een gedetailleerde desktopbeoordeling uit te voeren.

Let op: In gebieden met luchtbeweging / wind kan de directionele ver-infraroodspreiding met 1/3 tot ½ afnemen. In deze gebieden raden we aan om op de laagste hoogte te monteren en het aantal verhitters proportioneel te verhogen.

 

 Belangrijkste kenmerken:

 • Designverlichting zonder licht
 • Hoogwaardige zwarte keramische elementen
 • Zwart gepoedercoat aluminium
 • Gefabriceerd in Europa
 • Gebruik binnenshuis of overdekt buitenshuis
 • Alleen muurbevestiging
 
 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »