DCU CityLine HeatBar infraroodstraler - Serie A

0 Review(s)


€165,00 Incl. btw
€136,36 Excl. btw
Op voorraad
Deze infrarood donkerstraler kan zowel binnen als buiten worden toegepast als verwarming. Met een vermogen van 1000 watt geeft deze straler lange golf infrarood straling af zonder hinderlijk licht. Voor efficiënt en effectief verwarmen in vele situaties. Lees meer

 • Persoonlijk advies
 • Infrarood
 • Snelle levering
 • Veilig afrekenen
 • Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Niet tevreden? Wij lossen het op!

Informatie

 

CityLine HeatBar infraroodstraler - Serie A

De HeatBar infraroodstraler is de ideale oplossing voor het efficiënt verwarmen van binnenruimtes en (semi-)gesloten buitenruimtes. Dankzij de toepassing van hoogwaardige materialen kan de HeatBar worden ingezet voor zoneverwarming van huiskamer, bedrijfshal, de serre, veranda, overdekte balkons, terrassen en tenten. Deze modern vormgegeven elementen hebben een neutrale kleur en zijn zeer gemakkelijk te installeren en aan te sluiten.

De HeatBar infraroodstraler heeft een zeer hoog vermogen, maar kent geen ongewenste lichtstraling zoals bij halogeenstralers. Deze lange golf infrarood techniek werkt goed vanaf een omgevingstemperatuur van minimaal 5 graden Celsius. Bij lagere temperaturen zal het effect van de infrarood verwarming onvoldoende zijn om van de ruimte gebruik te kunnen maken. Door de techniek van lange golf infrarood werkt de Heatbar het beste in beschutte situaties, zoals binnenruimtes, inpandig balkon, serre, tuinoverkapping, etc. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar om advies te geven op de toepassing van dit product voor specifieke situaties.

 

Belangrijkste kenmerken van de Cityline Heatbar infraroodstraler

 • Vermogen van 1000 watt
 • Lange golf infrarood straling
 • Werkt direct door in te steken in het stopcontact of te combineren met een schakelaar/thermostaat.
 • Voorzien van Nano coating voor een verhoogde efficiency (meer dan 99% conversie naar straling/warmte)
 • Opwarmtijd slechts 5 minuten
 • Opgebouwd uit hoogwaardig aluminium
 • IP-65 (Plensdicht, maar te beschermen tegen weersinvloeden)
 • Werkzaam vanaf een buitentemperatuur van 5-10 °C
 • Voorzien van snoer met stekker (2 meter lengte)
 • Geschikt voor horizontale en verticale installatie

 

Toepassingsgebieden & te verwarmen oppervlak

De Heatbar kan in vele situaties worden toegepast, maar om het gewenste resultaat te behalen dient er rekening te worden gehouden met het type ruimte waarin de Heatbar geïnstalleerd wordt:

 • Binnenruimtes: Bijvoorbeeld in huis, serre, garage of bedrijfshal. 
 • Semi gesloten buitenruimtes: Bijvoorbeeld inpandig balkon, veranda met gesloten zijwanden of een terras met overkapping.

Bij gebruik in een binnenruimte kan er voor het benodigde vermogen worden gerekend met de standaard waardes voor infrarood panelen.

Bij gebruik in de Semi gesloten buitenruimtes geldt dat er ongeveer 300 watt per m² benodigd is. Daarmee kan de Heatbar gebruikt worden voor het verwarmen van de volgende oppervlaktes:

 

Vermogen Verwarmd oppervlak
1000 watt Circa 3,5 m²
1800 Watt Circa 6,0 m²
2400 Watt  Circa 8,0 m²

 

Bij semi gesloten buitenruimtes wordt de Heatbar vaak ingezet als zone verwarming, zodat niet de gehele ruimte verwarmd hoeft te worden. Hierbij kunnen bovenstaande oppervlaktes worden aangehouden als te verwarmen oppervlak. De Heatbar dient in dat geval (schuin)boven de te verwarmen zone geplaatst te worden. Op die manier kan bijvoorbeeld een Heatbar van 1800 watt een zone van circa 2 x 3 meter op een aangename temperatuur verwarmen. Voor grotere oppervlaktes kunnen meerdere Heatbars worden toegepast. 

 

Bediening

De CityLine HeatBar Serie A kan direct worden ingestoken in een geschikt stopcontact, aangesloten op een aan/uit schakelaar of gekoppeld aan een thermostaat. Het voordeel van het gebruik van een thermostaat is dat deze de temperatuur kan meten in de ruimte en de Heatbar zal uitschakelen als deze temperatuur bereikt is. 

 

Montage

De HeatBar infrarood straler kan worden gemonteerd aan het plafond of de wand. Dankzij het unieke ophangsysteem is het mogelijk om de locatie van de bevestigingspunten op de achterzijde van de HeatBar vrij te kiezen. Daardoor is montage op vrijwel elke plek mogelijk en gemakkelijk te realiseren. Alle materialen om het paneel onder de gewenste hoek te monteren worden meegeleverd in de verpakking. 

De IP classificatie van dit paneel is IP-65. Dit betekent dat het waterbestendig is, maar wel enigszins beschermd dient te worden tegen weersinvloeden en daarom in een beschutte opstelling dient te worden toegepast. 

De HeatBar bereikt een oppervlakte temperatuur van 300 - 350 °C. Het is daarom belangrijk om de installatie voorschriften te volgen voor een veilige installatie.

 • De geadviseerde minimale installatie hoogte vanaf de vloer is 220 cm.
 • Het verwarmingselement dient op tenminste 15 cm afstand van het plafond en 20 cm vanaf eventuele wanden te worden geplaatst.

Een uitgebreide handleiding voor de installatie wordt meegeleverd met het product.

 

Beschikbare varianten

De CityLine Heatbar Serie A is beschikbaar in de volgende vermogens:

Vermogen Afmeting Prijs
1000 Watt 60 x 18,9 x 6,7 cm € 179,00
1800 Watt 100 x 18,9 x 6,7 cm € 209,00
2400 Watt 150 x 18,9 x 6,7 cm € 269,00

 

De Heatbar Serie A werkt op basis van een aan/uit functie en daarmee op 100% van zijn vermogen. Op zoek naar een Heatbar die regelbaar is in vermogen en werkt middels een afstandsbediening? 

 

Overzicht

Omschrijving CityLline HeatBar infrarood straler
Artikel CL-NR10-13A
Warmte Infrarood lange golf
Vermogen 1000 watt
Isolatieklasse IP-65
Aansluitsnoer 2 m
Te gebruiken vanaf +5 °C
Installatiehoogte 220 cm
Aansluiting 230 V - voorzien van stekker
Afmeting 60 x 18,9 x 6,7 cm
Oppervlakte temperatuur 300 - 350 °C

 

Certificering & garantie

 • Keurmerken: CE, ISO9001:2000
 • 2 jaar garantie
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »