DCU MGO-BOARD 6 MM - MAGNESIUM OXIDE BOARD

0 Review(s)


€42,00 Incl. btw
€34,71 Excl. btw
Op voorraad
MGO-Board - Drukvaste tussenlaag voor infrarood vloerverwarmingsfolie - 6 mm dik DCU MGO-Board is de ideale oplossing bij toepassing van infrarood vloerverwarmingsfolie in combinatie met PVC vloeren. Deze drukvaste platen bestaan uit Magnesium Oxide Lees meer

 • Persoonlijk advies
 • Infrarood
 • Snelle levering
 • Veilig afrekenen
 • Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Niet tevreden? Wij lossen het op!

Informatie

MGO-Board - Drukvaste tussenlaag voor infrarood vloerverwarmingsfolie - 6 mm dik

 

MGO-Board is de ideale oplossing bij toepassing van infrarood vloerverwarmingsfolie in combinatie met PVC vloeren. Deze drukvaste platen bestaan uit Magnesium Oxide gewapend met glasvezelnetten. Door deze combinatie is het een volledig onbrandbaar materiaal met een laag uitzettingscoëfficiënt en goede waterbestendigheid. Dankzij deze eigenschappen is het materiaal ideaal als tussen laag voor Klik PVC vloeren, omdat deze een goede warmteverdeling en drukvaste ondergrond nodig hebben. 

De MGO-Board van 6 mm dik wordt geleverd in platen van 60 x 119 cm in verpakkingen van 5 platen. Door hun relatief hoge gewicht van 4,5 kg per plaat wordt een stabiele ondergrond gelegd waarop de uiteindelijke vloer kan worden geplaatst. Het materiaal geleid de warmte gemakkelijk naar de bovenliggende vloer en is dus ideaal te combineren met infrarood vloerverwarming. MGO board van 6 mm heeft een Rd waarde van 0,048 m2K/W waar dit maximaal 0,14 mag zijn voor het toepassen van vloerverwarming als hoofdverwarming. Laminaat heeft gemiddeld een Rd van 0,06 en PVC heeft een Rd van 0,03, waarmee de combinatie van MGO board en vloer gemakkelijk onder de maximale waarde van 0,14 blijft.

 

Let op: MGO board is enkel geschikt voor toepassing in combinatie met zwevend gelegde vloeren zoals klik laminaat en klik PVC vloeren. Plak/Lijm PVC kan niet worden toegepast op MGO board. 

 

Belangrijkste kenmerken van MGO-Board 6mm

 

 • Geschikt als drukvaste bovenlaag op infrarood vloerverwarming
 • Magnesium Oxide voorzien van meerdere lagen glasvezelweefsel
 • Goede bestendigheid tegen vocht/water
 • Niet aantastbaar door schimmels of insecten
 • Stootvast
 • Onbrandbaar (klasse A1)

 

Installatie van MGO-board

 

De MGO-Board wordt in platen van 60 x 119 cm aangeleverd. Deze kunnen boven de LDPE afdeklaag van de infrarood vloerverwarming worden geplaatst. De platen zijn gemakkelijk op maat te snijden of zagen met een stanleymes, handzaag of cirkelzaag. De platen kunnen onderling aan elkaar worden bevestigd middels een stevig tape (ducttape of aluminium tape) om 1 grote zwevende ondervloer te creëren. De MGO-Boards dienen op een voldoende drukvaste ondervloer te worden geïnstalleerd, zoals XPS platen.

De MGO-Board heeft 1 gladde en 1 wat ruwere geschuurde zijde. De ruwe kant wordt naar beneden gelegd zodat er aan de bovenzijde een glad oppervlak ontstaat voor de uiteindelijke vloer. 

Zorg er bij het leggen van de vloeropbouw altijd voor dat er kruislings wordt gelegd: De MGO-Board wordt haaks op de banen ondervloer gelegd en de bovenste (PVC) klikvloer weer haaks op de MGO Board. Dit om te voorkomen dat naden over de gehele lengte overlappen, wat de druksterkte van de vloer zou kunnen beïnvloeden. 

 

Leveringsomvang

 

 • 5 platen van 60 x 119 cm per verpakking, totaal 3,6 m²

 

Overzicht

 

Merk DCU
Type MGO-Board
Materiaal Magnesium Oxide Sulfaat (MGSO4)met glasvezelnetten.
Afmetingen 60 x 119 cm - 6 mm dik (3,6 m2 per verpakking)
Dichtheid  1050 kg /m³
Geleiding 0,124 w/ (m*k)
Rd-waarde 0,048 m2K/W
Drukvastheid 16-22 MPa
Water <10%
Brandklasse A1 (onbrandbaar)

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »