Ecosun Infrarood paneel Serie GS 60 x 60 cm Spiegel - 300 watt

0 Review(s)


€325,00 Incl. btw
€268,60 Excl. btw
Op voorraad
Dit Infrarood paneel met een voorzijde van spiegel glas is randloos en geschikt voor wand en plafondmontage. Dit 60 x 60 cm paneel levert een vermogen van 300 watt. Dankzij de IP waarde van 44 is dit paneel ook geschikt voor natte ruimtes. Lees meer

 • Persoonlijk advies
 • Infrarood
 • Snelle levering
 • Veilig afrekenen
 • Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Niet tevreden? Wij lossen het op!

Informatie

Dit Ecosun infrarood paneel uit de Serie GS bestaat uit een infrarood drager met een voorzijde van 6 mm gehard spiegelglas. Dankzij het randloze design zijn deze panelen geschikt voor vrijwel iedere ruimte en vormen ze een echte bijdrage aan het interieur. Het paneel is te gebruiken als een volwaardige spiegel en dient tevens als (hoofd)verwarming voor de ruimte. Bijkomend voordeel is dat een beslagen spiegel met dit paneel tot het verleden behoort. Ecosun produceert al ruim 25 jaar infraroodpanelen en deze panelen staan dan ook garant voor een lange levensduur met een hoge warmte opbrengst.

Dit paneel beschikt over een oververhittingsbeveiliging en kan middels de bijgeleverde beugel gemonteerd worden aan de wand of het plafond voor een aangename warmte. Dit infraroodpaneel beschikt over een IP44 klasse en is daarmee zeer veilig en waterbestendig, zodat het ook in de badkamer kan worden toegepast. 

Infrarood verwarming heeft als voordeel dat de infrarode stralen de omgeving opwarmen. In tegenstelling tot een traditionele radiator, die warme lucht laat circuleren, zal het paneel de ruimte zelf opwarmen en geeft deze de warmte aan de lucht af. Hierdoor ontstaat een zeer comfortabel klimaat, waarin een aangenaam gevoel vaak al met een lagere luchttemperatuur wordt gerealiseerd. In combinatie met een goede regeling valt hierdoor een flinke besparing op de stookkosten te realiseren. Lees daarover meer in de veelgestelde vragen. 

Belangrijkste kenmerken van het serie GS Infrarood stralingspaneel Spiegel:

 • 58,5 x 58,5 cm - 300 watt
 • Dikte 41 mm inclusief ophanging
 • Geschikt voor wand- en plafondmontage
 • Beugel voor veilige wand- en plafondmontage
 • Voorzijde van gehard spiegel glas (6 mm dik)
 • Voorzien van oververhittingsbeveiliging
 • Mogelijkheid voor montage van een handdoekbeugel
 • IP44 goedgekeurd
 • Geproduceerd in EU

Benodigd vermogen

Voor een gemiddelde ruimte kan worden uitgegaan van de volgende vermogens bij toepassing van infrarood panelen als hoofdverwarming:

 • 30 Watt per m³ voor woonkamers
 • 22 Watt per m³ voor slaapkamers

Bovenstaande zijn gemiddelde waardes voor het verwarmen van huizen gebouwd na het jaar 2000. Bereken nu direct het benodigde vermogen per type huis, isolatieniveau en ruimte met onze handige online calculator. 

Voor het toepassen van een infrarood paneel als lokale bijverwarming zijn er enkele specifieke zaken waar rekening mee moet worden gehouden in plaatsing van het paneel en het benodigde vermogen. Lees daarover hier meer. 

Bediening van het paneel

Het Ecosun GS infraroodpaneel is voorzien van een aansluitkabel met stekker waarmee deze direct kan worden ingestoken in een geschikt stopcontact of plug-in thermostaat/ontvanger. Alternatief kan de stekker worden verwijderd om de aansluitkabel aan een thermostaat te koppelen (verwijderen stekker heeft geen invloed op de garantie). Het voordeel van het gebruik van een thermostaat is dat deze de temperatuur kan meten in de ruimte en het infraroodpaneel automatisch zal aan/uitschakelen afhankelijk van de ontwikkeling van de temperatuur. Enkele geschikte thermostaten zijn hieronder toegevoegd als accessoire. Kijk voor alle toepasbare thermostaten voor dit infraroodpaneel bij dit overzicht.

Montage

Het Ecosun Serie GS infrarood paneel is voorzien van een oververhittingsbeveiliging en kan in zowel horizontale als verticale opstelling te worden geïnstalleerd, wat betekent dat deze kan worden gemonteerd aan zowel de wand als het plafond. De montage wordt op een veilige manier gerealiseerd met de bijgeleverde montagebeugel waarin het paneel vergrendeld kan worden opgehangen. Hierbij kan het paneel zowel in de lengte als in de breedte worden toegepast. Het paneel is circa 41 mm dik inclusief de ophanging aan de achterzijde. Bij montage op de bijgeleverde beugel komt de voorzijde van het paneel circa 55 mm van het plafond of wand. 

De IP classificatie van dit paneel is IP44. Dit betekent dat het waterbestendig is en bijvoorbeeld in de badkamer kan worden toegepast (zie voor de mogelijkheden de informatie over de IP zones). 

Handdoekbeugels & zijpanelen

Voor de Ecosun Serie GS panelen is het mogelijk om 1 of meer handdoekbeugels op het paneel te plaatsen. Deze worden gemakkelijk gemonteerd op de speciale bevestigingstrips aan de achterzijde van het paneel. Het is mogelijk om bij dit product als optie te kiezen voor de levering van 1 of 2 handdoekbeugels bij het paneel maar de beugels zijn ook los verkrijgbaar als accessoire.

Naast de handdoekbeugels is het mogelijk om het paneel te verfraaien met 2 zijpanelen, waardoor er niet meer langs de achterzijde van het paneel kan worden gekeken. Deze in wit uitgevoerde zijpanelen kunnen tevens worden gecombineerd met de handdoekbeugels en zijn onderaan deze product beschrijving te bestellen als accessoire.

Beschikbare afmetingen

Het Ecosun Serie GS infraroodpaneel is beschikbaar in 8 uitvoeringen: 

Afmeting Kleur Vermogen IP waarde Montage Gewicht
58,5 x 58,5 cm Wit 300 Watt IP44 Wand & Plafond 9,7 kg
58,5 x 58,5 cm Zwart 300 Watt IP44 Wand & Plafond 9,7 kg
58,5 x 58,5 cm Spiegel 300 Watt IP44 Wand & Plafond 11,6 kg
58,5 x 118,5 cm Wit 600 Watt IP44 Wand & Plafond 17,6 kg
58,5 x 118,5 cm Zwart 600 Watt IP44 Wand & Plafond 17,6 kg
58,5 x 118,5 cm Spiegel 600 Watt IP44 Wand & Plafond 21,2 kg
78,5 x 118,5 cm Wit 850 Watt IP44 Wand & Plafond 21,9 kg
78,5 x 118,5 cm Zwart 850 Watt IP44 Wand & Plafond 21,9 kg
           

 

Leveringsomvang

 • Infraroodpaneel met aansluitkabel voorzien van stekker (150 cm lengte)
 • Montage set* bestaande uit:
  • 4 x Fischer Duopower plug + schroef
 • Bevestigingsbeugel
 • Nederlandstalige Montage instructie

* Deze montage set is geen standaard onderdeel van het Ecosun paneel, maar wordt door Verwarminghandel bij dit Ecosun paneel geleverd zodat het paneel altijd compleet voor montage aankomt. 

Certificering & garantie

 • Certificaten: CE gekeurd/ LCIE normering
 • 5 jaar garantie
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »