DCU Wit infrarood paneel Napoli - 75 x 120 cm - 900 watt

0 Review(s)


€235,00 Incl. btw
€194,21 Excl. btw
Op voorraad
Infrarood paneel van 900 watt met een afmeting van 75 x 120 cm en geschikt voor wandmontage of te plaatsen op voetjes. Dit verwarmingspaneel heeft een gladde witte voorzijde en rondom een kader in het wit. Efficiënte lichtgewicht oplossing. Lees meer

 • Persoonlijk advies
 • Infrarood
 • Snelle levering
 • Veilig afrekenen
 • Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Niet tevreden? Wij lossen het op!

Informatie

Wit infrarood paneel Napoli - 75 x 120 cm - 900 watt - wandmontage

Dit DCU infrarood verwarmingspaneel is zeer strak vormgegeven met een witte vlakke voorzijde en een witte rand. De achterzijde en rand zijn uitgevoerd in duurzaam aluminium en staal en aan de voorzijde is een speciale Infraroodstraling verhogende IR plaat toegepast. Het infraroodpaneel is zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld kantoor, woonkamer, gang, hobbyruimte of badkamer. 

Dankzij de IP52 klasse is dit paneel tevens zeer veilig en waterbestendig, zodat het ook in de badkamer kan worden toegepast. Dit paneel is zeer licht van gewicht.

Infrarood verwarming heeft als voordeel dat de infrarode stralen de omgeving opwarmen. In tegenstelling tot een traditionele radiator, die warme lucht laat circuleren, zal het paneel de ruimte zelf opwarmen en geeft deze de warmte aan de lucht af. Hierdoor ontstaat een zeer comfortabel klimaat, waarin een aangenaam gevoel vaak al met een lagere luchttemperatuur wordt gerealiseerd. In combinatie met een goede regeling valt hierdoor een flinke besparing op de stookkosten te realiseren. Lees daarover meer in de Kennisbank. 

Benodigd vermogen

Voor een ruimte in een vrijstaande woning of hoekhuis welke is gebouwd na 2000, kan worden uitgegaan van de volgende vermogens bij toepassing van infrarood panelen als hoofdverwarming:

 • 40 Watt per kubieke meter (m³) voor woonkamers/kantoor
 • 50 Watt per kubieke meter (m³) voor badkamers
 • 30 Watt per kubieke meter (m³) voor slaapkamers

Bovenstaande zijn gemiddelde waarden en bedoeld als indicatie. Afhankelijk van het type woning en de isolatie kan het benodigde vermogen hoger of lager uitvallen. Bereken nu direct het benodigde vermogen per type huis, isolatieniveau en ruimte met onze handige online calculator.

Voor het toepassen van een infrarood paneel als lokale bijverwarming zijn er enkele specifieke zaken waar rekening mee moet worden gehouden in plaatsing van het paneel en het benodigde vermogen. 

Belangrijkste kenmerken van het Napoli Infrarood stralingspaneel:

 • 75,5 x 120,5 x 2,2 cm - 900 watt
 • Werktemperatuur van 90 - 100℃
 • Dikte paneel inclusief beugels circa 33 mm
 • Geschikt voor wandmontage of op voetjes
 • Opgebouwd uit metaal met een speciale IR voorplaat
 • Voorzien van aan/uit schakelaar op het frame
 • Witte voorzijde en rondom voorzien van een wit kader
 • IP52 goedgekeurd
 • Voorzien van een thermische beveiliging tegen oververhitting
 • Efficiëntie omzetting elektriciteit > 98%

Bediening van het paneel

Het infraroodpaneel kan direct in een geschikt stopcontact worden gestoken en worden in- of uitgeschakeld met de schakelaar aan de zijkant van het paneel. Alternatief kan het paneel ook worden gekoppeld aan een thermostaat. Het voordeel van het gebruik van een thermostaat is dat deze de temperatuur kan meten in de ruimte en het infraroodpaneel automatisch zal aan/uitschakelen afhankelijk van de ontwikkeling van de temperatuur. Kijk voor alle toepasbare thermostaten voor dit infraroodpaneel bij thermostaten.

Montage

De DCU Infrarood panelen uit de Napoli serie mogen enkel worden gemonteerd aan de wand of op voetjes. Aan de wand kan het paneel zowel in de lengte als in de breedte worden toegepast. Bij plaatsing op voetjes kan het paneel alleen in de lengte worden toegepast, met de voetjes op de lange zijde. Installatie aan het plafond of een schuine wand is bij dit paneel niet toegestaan.Voor installatie aan het plafond hebben we diverse geschikte plafondpanelen, welke hier te vinden zijn.

 

Wandmontage

De montage aan de wand is zeer gemakkelijk dankzij de 2 aluminium buisframes aan de achterzijde van het paneel. Door 4 schroeven in de wand te plaatsen is het mogelijk om het paneel hier aan op te hangen. De gaten in de buisframes zorgen ervoor dat het paneel zichzelf vastzet voor een veilige montage. Hierbij kan het paneel zowel in de lengte als in de breedte worden toegepast. De voorzijde van het paneel komt na installatie ongeveer 33 mm van de wand en tussen de wand en het paneel zit circa 11 mm ruimte. 

Plaatsing op voetjes

Bij installatie op voetjes is het paneel gemakkelijk te verplaatsen om lokaal voor extra warmte te zorgen, bijvoorbeeld bij een zitje of onder een bureau. Bij toepassing van voetjes kan het paneel enkel in de lengte worden toegepast, waarbij de voetjes op de lange zijde van het paneel worden toegepast. 

De IP classificatie van dit paneel is IP52. Dit betekent dat het waterbestendig is en bijvoorbeeld in de badkamer kan worden toegepast.

Beschikbare afmetingen

Het DCU Napoli infraroodpaneel is beschikbaar in 4 uitvoeringen: 

Afmeting Vermogen Montage Gewicht
60,5 x 60,5 cm 350 Watt Wand   4,2 kg
60,5 x 90,5 cm 580 Watt Wand   5,8 kg
60,5 x 120,5 cm 700 Watt Wand   7,3 kg
75,5 x 120,5 cm 900 Watt Wand   8,8 kg
       

Leveringsomvang

 • Infraroodpaneel met aansluitkabel voorzien van geaarde stekker (200 cm lengte)
 • Bevestigingsmateriaal (4 x schroeven + 4 x pluggen)
 • Montage instructie

Certificering & garantie

 • Certificaten: CE; RoHS compliant
 • 5 jaar garantie

 

Merk DCU
Serie Napoli
Vermogen 900 Watt
Lengte 755 mm
Breedte 1205 mm
Diepte 22 mm
IP-waarde IP52
Geschikt voor wandmontage /Ja
Geschikt voor plafondmontage /Nee
Geschikt voor systeemplafond /Nee
Beveiligd tegen oververhitting /Ja
Oppervlakte temperatuur 80-95 °C
Aansluiting 230V
Aansluitsnoer 3 aderig - 200 cm
Materiaal Voorzijde IR plaat, achterzijde en rand aluminium
Afwerking Voorzien van kader
Kleur Wit (RAL9016)
Gewicht 8,8 kg
Bijzonderheden Aan/Uit schakelaar aan de zijkant van het paneel
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »