Ecosun Keramisch infrarood paneel Serie CR - 70 x 150 cm Marmer - 1050 watt

0 Review(s)


€999,00 Incl. btw
€825,62 Excl. btw
Op voorraad
Dit infrarood paneel heeft een keramische voorzijde in Marmer. Het rand loze paneel is geschikt voor wandmontage en kan worden gecombineerd met een handdoekrails. Dankzij de IP waarde van 44 zeer geschikt voor natte ruimtes. Lees meer

 • Persoonlijk advies
 • Infrarood
 • Snelle levering
 • Veilig afrekenen
 • Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Niet tevreden? Wij lossen het op!

Informatie

Infrarood paneel keramisch in marmer - 70 x 150 cm - 1050 watt - wandmontage

Dit Ecosun infrarood paneel uit de Serie CR bestaat uit een infrarood drager met een voorzijde van keramiek in marmer. Dit paneel is onderdeel van de exclusieve materialen met rustieke look van Ecosun waarin naast marmer ook basalt zwart en beton beschikbaar zijn.

Dankzij het randloze design zijn deze panelen geschikt voor vrijwel iedere ruimte en vormen ze een echte bijdrage aan het interieur. Ecosun produceert al ruim 30 jaar infraroodpanelen en deze panelen staan dan ook garant voor een lange levensduur met een hoge warmte opbrengst.

Dit paneel beschikt over een oververhittingsbeveiliging en kan aan de wand gemonteerd worden met de bijgeleverde beugel voor een aangename warmte. Dit infraroodpaneel beschikt over een IP44 klasse en is daarmee zeer veilig en waterbestendig, zodat het ook in de badkamer of bijvoorbeeld buiten onder een veranda kan worden toegepast. 

Infrarood verwarming heeft als voordeel dat de infrarode stralen de omgeving opwarmen. In tegenstelling tot een traditionele radiator, die warme lucht laat circuleren, zal het paneel de ruimte zelf opwarmen en geeft deze de warmte aan de lucht af. Hierdoor ontstaat een zeer comfortabel klimaat, waarin een aangenaam gevoel vaak al met een lagere luchttemperatuur wordt gerealiseerd. In combinatie met een goede regeling valt hierdoor een flinke besparing op de stookkosten te realiseren. Lees daarover meer in de Kennisbank. 

Benodigd vermogen

Voor een ruimte in een vrijstaande woning of hoekhuis welke is gebouwd na 2000, kan worden uitgegaan van de volgende vermogens bij toepassing van infrarood panelen als hoofdverwarming:

 • 40 Watt per kubieke meter (m³) voor woonkamers/kantoor
 • 50 Watt per kubieke meter (m³) voor badkamers
 • 30 Watt per kubieke meter (m³) voor slaapkamers

Bovenstaande zijn gemiddelde waarden en bedoeld als indicatie. Afhankelijk van het type woning en de isolatie kan het benodigde vermogen hoger of lager uitvallen. Bereken nu direct het benodigde vermogen per type huis, isolatieniveau en ruimte met onze handige online calculator.

Voor het toepassen van een infrarood paneel als lokale bijverwarming zijn er enkele specifieke zaken waar rekening mee moet worden gehouden in plaatsing van het paneel en het benodigde vermogen. Lees daarover hier meer.

Belangrijkste kenmerken van het serie CR keramisch infrarood stralingspaneel:

 • Voorzijde van keramiek
 • Uitgevoerd in marmer
 • 70 x 150 x 4 cm - 1050 watt
 • Dikte 60 mm inclusief ophangbeugels
 • Geschikt voor wandmontage
 • Beugel voor veilige wandmontage
 • Voorzien van oververhittingsbeveiliging
 • Mogelijkheid voor montage van een handdoekbeugel & zijpanelen
 • IP44 goedgekeurd
 • Geproduceerd in EU

Handdoekbeugels & zijpanelen

Voor de Ecosun Serie CR panelen is het mogelijk om 1 of meer handdoekbeugels op het paneel te plaatsen. Deze worden gemakkelijk gemonteerd op de speciale bevestigingstrips aan de achterzijde van het paneel. Bij toepassing van de handdoekbeugels wordt het paneel altijd verticaal aan de wand geplaatst, zodat het 60 cm breed is. Naast de handdoekbeugels is het mogelijk om het paneel te verfraaien met 2 witte zijpanelen, waardoor er niet meer langs de achterzijde van het paneel kan worden gekeken. Deze zijpanelen kunnen zonder probleem worden gecombineerd met de handdoekbeugels. 

De handdoekbeugels en zijpanelen kunnen handig als set worden besteld via het drop-down menu van dit product, of los worden besteld bij de pagina met accessoires voor infraroodpanelen. 

Bediening van het infrarood paneel

Het Ecosun CR infraroodpaneel is voorzien van een aansluitkabel met stekker waarmee deze direct kan worden ingestoken in een geschikt stopcontact of plug-in thermostaat/ontvanger. Alternatief kan de stekker worden verwijderd om de aansluitkabel aan een thermostaat te koppelen (verwijderen stekker heeft geen invloed op de garantie). Het voordeel van het gebruik van een thermostaat is dat deze de temperatuur kan meten in de ruimte en het infraroodpaneel automatisch zal aan/uitschakelen afhankelijk van de ontwikkeling van de temperatuur. Enkele geschikte thermostaten zijn hieronder toegevoegd als accessoire. Kijk voor alle toepasbare thermostaten voor dit infraroodpaneel bij dit overzicht.

Montage

Het Ecosun Serie CR infrarood paneel is voorzien van een oververhittingsbeveiliging en is enkel geschikt voor wandmontage. De montage wordt op een veilige manier gerealiseerd met de bijgeleverde montagebeugel waarin het paneel vergrendeld kan worden opgehangen. Hierbij kan het paneel zowel in de lengte als in de breedte worden toegepast. Het paneel is circa 40 mm dik inclusief de ophanging aan de achterzijde. Bij montage op de bijgeleverde beugel komt de voorzijde van het paneel circa 60 mm van de wand. 

De IP classificatie van dit paneel is IP44. Dit betekent dat het waterbestendig is en bijvoorbeeld in de badkamer kan worden toegepast (zie voor de mogelijkheden de informatie over de IP zones). Het infraroodpaneel kan ook buiten worden toegepast, mits enigszins beschermd tegen de weersinvloeden in een beschutte opstelling. Dit is bijvoorbeeld het geval onder een veranda of bij een inpandig balkon.

Beschikbare afmetingen

Het Ecosun Serie CR infraroodpaneel in Marmer is beschikbaar in 4 afmetingen: 

Afmeting Vermogen IP waarde Montage Gewicht
59,2 x 59,2 cm 300 Watt IP44 Wand 11,7 kg
40 x 119,5 cm 500 Watt IP44 Wand 16,2 kg
59,2 x 119,2 cm 600 Watt IP44 Wand 21,9 kg
70 x 150 cm 1050 Watt IP44 Wand 32,5 kg
         

Leveringsomvang

 • Infraroodpaneel met aansluitkabel voorzien van stekker (190 cm lengte)
 • Bevestigingsbeugel*
 • Nederlandstalige Montage instructie

* Let op: De fabrikant levert standaard geen schroeven en pluggen mee in de verpakking. Gebruik altijd bevestigingsmateriaal geschikt voor de wand waaraan het paneel komt te hangen. 

Certificering & garantie

 • Certificaten: CE gekeurd/ LCIE normering
 • 5 jaar garantie

 

Merk Ecosun
Serie CR
Vermogen 1050 Watt
Lengte 1500 mm
Breedte 700 mm
Diepte 40 mm
IP-waarde IP44
Geschikt voor wandmontage /Ja
Geschikt voor plafondmontage /Nee
Geschikt voor systeemplafond /Nee
Beveiligd tegen oververhitting /Ja
Oppervlakte temperatuur 85-100 °C
Aansluiting 230V
Aansluitsnoer 190 cm met stekker
Materiaal Keramische steen
Afwerking Rustiek
Kleur Marmer wit
Gewicht 32,5 kg
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »