DCU Wit hoog vermogen Infrarood paneel Bari HT - Plafond - 63 x 123 cm - 900 Watt

0 Review(s)


€209,00 Incl. btw
€172,73 Excl. btw
Niet op voorraad
Hoog vermogen Infrarood paneel van 450 watt met een afmeting van 63 x 63 cm en geschikt voor plafondmontage. Dit witte verwarmingspaneel is voorzien van een kader en heeft een groot stralingsbereik dankzij een hogere oppervlakte temperatuur. Lees meer

 • Persoonlijk advies
 • Infrarood
 • Snelle levering
 • Veilig afrekenen
 • Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Niet tevreden? Wij lossen het op!

Informatie

Hoog vermogen Infrarood plafondpaneel Bari HT van 63 x 123 cm - 900 Watt - plafondmontage

Dit modern vormgegeven DCU infrarood verwarmingspaneel is voorzien van een kader en is zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld de woonkamer, kantoor, bedrijfsruimte, hobbykamer of badkamer.

De Bari HT infrarood verwarmingspanelen hebben een hogere werktemperatuur (110 - 130℃) en zijn hierdoor krachtiger dan de meeste panelen van vergelijkbare afmeting.

Dankzij de IP52 klasse is dit paneel zeer veilig en geschikt voor toepassing in de badkamer (zone 3). Het paneel is voorzien van een zeer duurzame gepoedercoate aluminium voorzijde die de warmte goed afgeeft aan de omgeving. Dankzij de aluminium opbouw en achterzijde van isolatiemateriaal is het paneel licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te installeren op alle type plafonds en schuine wanden.

Infrarood verwarming heeft als voordeel dat de infrarode stralen de omgeving opwarmen. In tegenstelling tot een traditionele radiator, die warme lucht laat circuleren, zal het paneel de ruimte zelf opwarmen en geeft deze de warmte aan de lucht af. Hierdoor ontstaat een zeer comfortabel klimaat, waarin een aangenaam gevoel vaak al met een lagere luchttemperatuur wordt gerealiseerd. In combinatie met een goede regeling valt hierdoor een flinke besparing op de stookkosten te realiseren.

Benodigd vermogen

Voor een ruimte in een vrijstaande woning of hoekhuis welke is gebouwd na 2000, kan worden uitgegaan van de volgende vermogens bij toepassing van infrarood panelen als hoofdverwarming:

 • 40 Watt per kubieke meter (m³) voor woonkamers/kantoor
 • 50 Watt per kubieke meter (m³) voor badkamers
 • 30 Watt per kubieke meter (m³) voor slaapkamers

Bovenstaande zijn gemiddelde waarden en bedoeld als indicatie. Afhankelijk van het type woning en de isolatie kan het benodigde vermogen hoger of lager uitvallen. Bereken nu direct het benodigde vermogen per type huis, isolatieniveau en ruimte met onze handige online calculator.

Voor het toepassen van een infrarood paneel als lokale bijverwarming zijn er enkele specifieke zaken waar rekening mee moet worden gehouden in plaatsing van het paneel en het benodigde vermogen. Lees daarover hier meer.

Belangrijkste kenmerken van het Bari HT Infrarood paneel:

 • 62,7 x 122,7 x 2,2 cm (lxbxd) - 900 Watt
 • Hogere werktemperatuur van 110 - 130℃
 • Geschikt voor plafondmontage of aan een schuine wand
 • Volledig opgebouwd uit aluminium
 • Voorzien van een kader
 • Montage middels de schroefgaten in het kader en afstandshouders naar het plafond (13 mm)
 • IP52 goedgekeurd
 • Voorzien van een thermische beveiliging tegen oververhitting
 • Efficiëntie omzetting elektriciteit > 98%

Bediening van het paneel

Het infraroodpaneel kan direct in een geschikt stopcontact worden gestoken of gekoppeld worden aan een thermostaat. Het voordeel van het gebruik van een thermostaat is dat deze de temperatuur kan meten in de ruimte en het infraroodpaneel automatisch zal aan/uitschakelen afhankelijk van de ontwikkeling van de temperatuur. Enkele geschikte thermostaten zijn hieronder toegevoegd als accessoire. 

Montage

De DCU infraroodpanelen uit de Bari HT serie hebben een hogere werktemperatuur (110 - 130℃). Hierdoor mogen deze panelen enkel worden gemonteerd aan het plafond of aan een schuine wand.

Installeren is zeer eenvoudig dankzij de schroefgaten in het kader van het paneel. Positioneer het paneel op het plafond en teken de boorgaten af. Schroef het paneel aan het plafond vast, gebruikmakend van de afstandshouders van 13 mm zodat het aansluitsnoer ruimte aan de achterzijde heeft. De voorzijde van het paneel komt in totaal op circa 35 mm van het plafond (22 mm van het paneel + 13 mm van de afstandshouders). Voor het Bari HT paneel van 60 x 120 cm raden wij aan om de installatie met 2 mensen uit te voeren in verband met het gelijktijdig vasthouden en schroeven van het paneel. 

Bij installatie aan een schuine wand dient er wel rekening mee te worden gehouden dat het paneel niet op aanraakhoogte wordt geïnstalleerd. Plaatsing aan een rechte wand is bij dit paneel niet toegestaan. Dit is wel mogelijk met de DCU panelen uit de Milano Wall en de Napoli Serie.

De IP classificatie van dit paneel is IP52. Dit betekent dat het waterbestendig is en bijvoorbeeld in de badkamer kan worden toegepast in zone 3 

Beschikbare afmetingen

Het DCU Bari HT infrarood paneel is beschikbaar in 2 uitvoeringen: 

Afmeting Vermogen Montage Gewicht
62,7 x 62,7 cm  450 watt Plafond 3,0 kg
62,7 x 122,7 cm 900 Watt Plafond 5,2 kg

 

Leveringsomvang

 • Infraroodpaneel met aansluitkabel voorzien van geaarde stekker (200 cm lengte)
 • Bevestigingsmateriaal (schroeven)
 • Montage instructie

Certificering & garantie

 • Certificaten: CE; RoHS compliant
 • 5 jaar garantie

Productspecificaties

Merk DCU
Serie Bari
Vermogen 900 Watt
Lengte 1227 mm
Breedte 627 mm
Diepte 22 mm
IP-waarde IP52
Geschikt voor wandmontage /Nee
Geschikt voor plafondmontage /Ja
Geschikt voor systeemplafond /Nee
Beveiligd tegen oververhitting /Ja
Oppervlakte temperatuur 110-130 °C
Aansluiting 230V
Aansluitsnoer 3 aderig - 200 cm
Materiaal Aluminium gecoat met gladde lak
Afwerking Met kader
Kleur Wit (RAL9016)
Gewicht 5,2 kg
Bijzonderheden Lichtgewicht paneel
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »