DCU Wit Infrarood paneel Serie HH - 63 x 63 cm - 450 Watt

0 Review(s)


€159,00 Incl. btw
€131,41 Excl. btw
Op voorraad
Hoog vermogen Infrarood paneel van 450 watt met een afmeting van 63 x 63 cm en geschikt voor plafondmontage. Dit witte verwarmingspaneel is voorzien van een kader en heeft een groot stralingsbereik dankzij een hogere oppervlakte temperatuur. Lees meer

 • Persoonlijk advies
 • Infrarood
 • Snelle levering
 • Veilig afrekenen
 • Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Niet tevreden? Wij lossen het op!

Informatie

 

Hoog vermogen infrarood paneel van 63 x 63 cm - 450 Watt - plafondmontage

Dit modern vormgegeven DCU infrarood verwarmingspaneel is voorzien van een kader en is zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld de woonkamer, kantoor, bedrijfsruimte, hobbykamer of badkamer.

Dit DCU infrarood verwarmingspaneel uit de HH serie heeft een hogere werktemperatuur (110 - 130℃) dan de meeste infrarood panelen en is hierdoor in staat om een hoger vermogen af te geven met een klein oppervlak.

Dankzij de IP52 klasse is dit paneel tevens zeer veilig en geschikt voor toepassing in de badkamer (zone 3). Het paneel is voorzien van een zeer duurzame gepoedercoate aluminium voorzijde die de warmte goed afgeeft aan de omgeving. Dankzij de aluminium opbouw en achterzijde van isolatiemateriaal is het paneel bovendien zeer licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te installeren op alle type plafonds en schuine wanden.

Infrarood verwarming heeft als voordeel dat de infrarode stralen de omgeving opwarmen. In tegenstelling tot een traditionele radiator, die warme lucht laat circuleren, zal het paneel de ruimte zelf opwarmen en geeft deze de warmte aan de lucht af. Hierdoor ontstaat een zeer comfortabel klimaat, waarin een aangenaam gevoel vaak al met een lagere luchttemperatuur wordt gerealiseerd. In combinatie met een goede regeling valt hierdoor een flinke besparing op de stookkosten te realiseren. Lees daarover meer in de faq. 

 

Belangrijkste kenmerken van het serie HH Infrarood paneel:

 • 62,7 x 62,7 x 2,2 cm (lxbxd) - 450 Watt
 • Geschikt voor plafondmontage of aan een schuine wand
 • Volledig opgebouwd uit aluminium
 • Voorzien van een kader
 • Montage middels de schoefgaten in het kader en afstandshouders naar het plafond (13 mm)
 • IP52 goedgekeurd
 • Voorzien van een thermische beveiliging tegen oververhitting
 • Efficiëntie omzetting elektriciteit > 98%

 

Benodigd vermogen

Voor een gemiddelde ruimte kan worden uitgegaan van de volgende vermogens bij toepassing van infrarood panelen als hoofdverwarming:

 • 30 Watt per m³ voor woonkamers
 • 22 Watt per m³ voor slaapkamers

Bovenstaande zijn gemiddelde waardes voor het verwarmen van huizen gebouwd na het jaar 2000. Bereken nu direct het benodigde vermogen per type huis, isolatieniveau en ruimte met onze handige online calculator

Voor het toepassen van een infrarood paneel als lokale bijverwarming zijn er enkele specifieke zaken waar rekening mee moet worden gehouden in plaatsing van het paneel en het benodigde vermogen. Lees daarover hier meer. 

 

Bediening van het paneel

Het infrarood paneel kan direct worden ingestoken in een geschikt stopcontact of worden gekoppeld aan een thermostaat. Het voordeel van het gebruik van een thermostaat is dat deze de temperatuur kan meten in de ruimte en het infraroodpaneel automatisch zal aan/uitschakelen afhankelijk van de ontwikkeling van de temperatuur. Enkele geschikte thermostaten zijn hieronder toegevoegd als accessoire.

 

Montage

Het DCU Infrarood paneel Serie HH mag enkel worden gemonteerd aan het plafond of aan een schuine wand. Installeren is zeer eenvoudig dankzij de schroefgaten in het kader van het paneel. Positioneer het paneel op het plafond en teken de boorgaten af. Schroef het paneel aan het plafond vast, gebruikmakend van de afstandshouders van 13 mm zodat het aansluitsnoer ruimte aan de achterzijde heeft. Voor het HH paneel van 60 x 120 cm raden wij aan om de installatie met 2 mensen uit te voeren in verband met het gelijktijdig vasthouden en schroeven van het paneel. 

Bij installatie aan een schuine wand dient er wel rekening mee te worden gehouden dat het paneel niet op aanraakhoogte wordt geïnstalleerd. Plaatsing aan een rechte wand is bij dit paneel niet toegestaan. Dit is wel mogelijk met de DCU panelen uit de Serie F en de serie AW.

De IP classificatie van dit paneel is IP52. Dit betekent dat het waterbestendig is en bijvoorbeeld in de badkamer kan worden toegepast in zone 3 (zie voor de mogelijkheden de informatie over de IP zones). 

 

Liever laten installeren?

Met de installatieservice door onze partner Zo Veilig komt een monteur het paneel bij u thuis ophangen en aansluiten. Vraag naar de mogelijkheden voor deze service. 

 

Beschikbare afmetingen

Het DCU Serie HH infrarood paneel is beschikbaar in 2 uitvoeringen: 

Afmeting Vermogen Montage Gewicht
62,7 x 62,7 cm  450 watt Plafond 3,0 kg
62,7 x 122,7 cm 900 Watt Plafond 5,2 kg

 

Leveringsomvang

 • Infraroodpaneel met aansluitkabel voorzien van geaarde stekker (200 cm lengte)
 • Bevestigingsmateriaal (schroeven)
 • Montage instructie

 

Certificering & garantie

 • Certificaten: CE; RoHS compliant
 • 5 jaar garantie
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »