DCU Wit Randloos Infrarood paneel Milano LT - Plafond - 60 x 60 cm - 270 watt

0 Review(s)


€159,00 Incl. btw
€131,41 Excl. btw
Op voorraad
Glad en randloos infrarood paneel van 270 watt met een afmeting van 60 x 60 cm en geschikt voor plafondmontage. Dit in wit uitgevoerde verwarmingspaneel is onopvallend te plaatsen dankzij het neutrale ontwerp met naadloos afgeronde hoeken. Lees meer

 • Persoonlijk advies
 • Infrarood
 • Snelle levering
 • Veilig afrekenen
 • Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Niet tevreden? Wij lossen het op!

Informatie

Randloos infrarood plafondpaneel "Milano LT" van 60 x 60 cm - 270 watt

De infraroodpanelen uit de DCU Milano serie hebben een frameloos design en zijn mooi vormgegeven met volledig afgeronde hoeken en door hun strakke uiterlijk zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld de woonkamer, kantoor, bedrijfsruimte, hobbykamer of badkamer.

De Milano LT infrarood panelen hebben een hogere werktemperatuur (90 - 100℃) en zijn hierdoor krachtiger dan de meeste panelen van vergelijkbare afmeting. Dankzij de IP54 klasse is dit paneel zeer veilig en waterbestendig, zodat het ook in een badkamer kan worden toegepast. Het paneel is voorzien van een zeer duurzame gepoedercoate aluminium voorzijde die de warmte goed afgeeft aan de omgeving. Dankzij de aluminium opbouw is het paneel licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te installeren op alle type plafonds en schuine wanden.

Infrarood verwarming heeft als voordeel dat de infrarode stralen de omgeving opwarmen. In tegenstelling tot een traditionele radiator, die warme lucht laat circuleren, zal het paneel de ruimte zelf opwarmen en geeft deze de warmte aan de lucht af. Hierdoor ontstaat een zeer comfortabel klimaat, waarin een aangenaam gevoel vaak al met een lagere luchttemperatuur wordt gerealiseerd. In combinatie met een goede regeling valt hierdoor een flinke besparing op de stookkosten te realiseren. 

Benodigd vermogen

Voor een ruimte in een vrijstaande woning of hoekhuis welke is gebouwd na 2000, kan worden uitgegaan van de volgende vermogens bij toepassing van infrarood panelen als hoofdverwarming:

 • 40 Watt per kubieke meter (m³) voor woonkamers/kantoor
 • 50 Watt per kubieke meter (m³) voor badkamers
 • 30 Watt per kubieke meter (m³) voor slaapkamers

Bovenstaande zijn gemiddelde waarden en bedoeld als indicatie. Afhankelijk van het type woning en de isolatie kan het benodigde vermogen hoger of lager uitvallen. Bereken nu direct het benodigde vermogen per type huis, isolatieniveau en ruimte met onze handige online calculator.

Voor het toepassen van een infrarood paneel als lokale bijverwarming zijn er enkele specifieke zaken waar rekening mee moet worden gehouden in plaatsing van het paneel en het benodigde vermogen. Lees daarover hier meer.

Belangrijkste kenmerken van het Milano HT Infrarood paneel:

 • 59,5 x 59,5 x 2,5 cm - 270 watt
 • Werktemperatuur van 90 - 100℃
 • Geschikt voor plafondmontage of aan een schuine wand
 • Volledig opgebouwd uit aluminium
 • Glad en randloos paneel met afgeronde hoeken
 • IP54 goedgekeurd
 • Voorzien van een thermische beveiliging tegen oververhitting
 • Efficiëntie omzetting elektriciteit > 98%

Bediening van het paneel

Het infraroodpaneel kan direct in een geschikt stopcontact worden gestoken of gekoppeld worden aan een thermostaat. Het voordeel van het gebruik van een thermostaat is dat deze de temperatuur kan meten in de ruimte en het infraroodpaneel automatisch zal aan/uitschakelen afhankelijk van de ontwikkeling van de temperatuur. Enkele geschikte thermostaten zijn hieronder toegevoegd als accessoire. 

Montage

De DCU infraroodpanelen uit de Milano LT serie mogen voor een goede werking enkel worden gemonteerd aan het plafond of aan een schuine wand. Installeren is zeer eenvoudig met behulp van de meegeleverde beugels en installatiemal. Bij installatie aan een schuine wand dient er wel rekening mee te worden gehouden dat het paneel niet op aanraakhoogte wordt geïnstalleerd. Plaatsing aan een rechte wand is bij dit paneel niet toegestaan. Dit is wel mogelijk met het Milano Wand paneel, welke qua uiterlijk gelijk is maar een wat hoger vermogen heeft in verband met de horizontale plaatsing. Alle panelen uit de Milano serie hebben hetzelfde uiterlijk en kunnen uitstekend gecombineerd worden, ook in één ruimte.

Het paneel wordt veilig geïnstalleerd met de twee bijgeleverde plafondbeugels. Na installatie komt de voorzijde van het paneel op circa 50 mm vanaf het plafond. De rand van het paneel is 25 mm, waarmee de ruimte tussen het plafond en het paneel op slechts ongeveer 25 mm komt.

Let op: Door de beugelconstructie is er ongeveer 40 cm vrije ruimte nodig om het paneel te kunnen plaatsen. Het paneel wordt namelijk zijdelings in de beugels geschoven. 

De IP classificatie van dit paneel is IP54. Dit betekent dat het waterbestendig is en bijvoorbeeld in de badkamer kan worden toegepast 

 

Beschikbare afmetingen

Het DCU serie Milano LT plafond infrarood paneel is beschikbaar in 2 uitvoeringen: 

Afmeting Vermogen Montage Gewicht
59,5 x 59,5 cm 270 Watt Plafond   4,5 kg
59,5 x 119,5 cm 550 Watt Plafond   8,5 kg
       

Voor een infrarood paneel met een hoger vermogen dat geschikt is om toe te passen als lokale bijverwarming of bij een plafondhoogte van meer dan 260 cm, is het Milano HT plafond infraroodpaneel beschikbaar. 

Leveringsomvang

 • Infraroodpaneel met aansluitkabel voorzien van geaarde stekker (200 cm lengte)
 • Bevestigingsmateriaal (plafondbeugels)
 • Montage instructie

Certificering & garantie

 • Certificaten: CE; RoHS compliant
 • 5 jaar garantie

 

Productspecificaties

 
Merk DCU
Serie Milano
Vermogen 270 watt
Lengte 595 mm
Breedte 595 mm
Diepte 25 mm
Voorzijde paneel vanaf plafond na montage 50 mm
IP-waarde IP54
Geschikt voor wandmontage /Nee
Geschikt voor plafondmontage /Ja
Geschikt voor systeemplafond /ja
Beveiligd tegen oververhitting /Ja
Oppervlakte temperatuur 80-95 °C
Aansluiting 230V
Aansluitsnoer 3 aderig - 200 cm
Materiaal Aluminium gecoat met gladde lak
Afwerking Randlooos
Kleur Wit (RAL9016)
Gewicht 4,5 kg
Bijzonderheden Naadloos met afgeronde hoeken
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »